Ce inseamna Verificare VIN sau Serie Sasiu?
verificare vin

Verificare VIN: Ce este un decodor VIN ?

În esență, un decodor VIN este un program pentru decodarea desemnărilor speciale care au fost atribuite unei mașini de către producător. Cu toate acestea, decodoarele VIN moderne oferă mult mai multe informații.

De la momentul lansării până la casarea unei mașini, tot ce se întâmplă cu o anumită mașină este înregistrat în diferite baze de date și registre cu menționarea numărului VIN. Aceasta înseamnă că aceste date pot fi găsite și primite sub forma unui raport istoric al vehiculului generat de un decodor VIN profesionist.

Ce este seria de sasiu ?

Nu toți știm ce este cu adevărat un număr de identificare a vehiculului (VIN). Acesta este un set unic de 17 caractere. Acesta este atribuit de producător fiecărui vehicul care iese din fabrică și se deplasează către proprietarii sau showroom-urile auto.

Numărul VIN este ca o amprentă pe o persoană, fiecare unic și fiecare diferit. Desigur, există câteva reguli pentru numerotarea codului VIN, dar nicăieri nu putem găsi același cod VIN pentru o mașină.

Numărul VIN poate fi găsit mai întâi pe documentul de înmatriculare al mașinii. Cu toate acestea, dacă nu aveți un astfel de document lângă dvs., dar totuși trebuie să aflați, atunci codul VIN ar trebui căutat pe caroseria mașinii. Este de obicei apăsat pe partea inferioară a tijei centrale, în compartimentul motorului sau pe parbriz. Uneori, VIN este afișat în altă parte, cum ar fi pe roata de rezervă sau pe capotă.

Care sunt avantajele informațiilor furnizate de decodorul VIN?

Pur și simplu, verificarea VIN vă va permite să obțineți toate datele despre vehicul înregistrate. Informații de bază: marca, modelul, țara și data producției, puterea motorului, caroseria, tipul cutiei de viteze, tipul motorului etc. Istoricul vehiculului: kilometraj real, date despre accident, dacă a fost furat, informații despre întreținere, numărul de proprietari, țara de înmatriculare etc. Fotografii din ani diferiți Caracteristica modelului: echipamente din fabrică, probleme comune ale modelului etc. Unele decodificatoare VIN oferă caracteristici unice, cum ar fi valoarea de piață a unui vehicul.

Cum mă poate ajuta un decodor VIN să cumpăr o mașină?

Adesea, proprietarii de mașini second hand încearcă să ascundă informații importante despre vehiculele lor. De exemplu, se estimează că cel puțin 30-50% din mașinile vândute pe piața secundară au un kilometraj răsucit. În Statele Unite, între 1 și 6 mașini second-hand au fost implicate într-un accident. Multe defecte sau zone cu probleme nu sunt ușor de depistat în timpul unui test drive sau al unei inspecții rapide a mașinii. În plus, multe caracteristici importante sunt pur și simplu imposibil de detectat fără a petrece ore întregi. Unele subtilități pot fi observate numai de către un specialist. În același timp, decodificatorul VIN oferă informații detaliate aproape instantaneu și dezvăluie date pe care vânzătorul încearcă să le ascundă de dvs.: kilometraj răsucit, participarea la un accident, defecte ascunse etc.

Decodor VIN gratuit sau plătit?

Din punctul de vedere al cumpărătorului, există două tipuri de rapoarte ale istoricului vehiculului: gratuit (în majoritatea cazurilor, sunt furnizate doar informații de bază) și plătit (inclusiv istoricul complet al vehiculului și caracteristicile sale unice). Rapoartele gratuite conțin adesea doar informații de bază, care pot fi deja găsite în anunț. În timp ce rapoartele plătite din istoricul mașinilor oferă toate informațiile disponibile care pot fi cruciale atunci când alegeți o mașină.
20% Reducere CarVertical

Am nevoie de un decodor VIN pentru afacerea mea?

Există două răspunsuri la această întrebare, ambele: DA! Dacă vă ocupați de revânzarea mașinilor, trebuie să obțineți cele mai detaliate informații despre vehiculele pe care le achiziționați. Serviciile de verificare VIN oferă adesea condiții speciale pentru clienții obișnuiți. Pe de altă parte, dacă vindeți o mașină, este în interesul dvs. să câștigați încrederea cumpărătorului, arătându-le o istorie curată a mașinii.

Economisiți timp și bani
Aflați tot ce trebuie să știți despre viitoarea dvs. mașină.